Facebook Twitter

Prin biotehnologii, vaccinul împotriva coronavirus în doar 42 de zile

Firma americană specializată în biotehnologie „Moderna” a livrat deja guvernului american un vaccin experimental împotriva coronavirus, la doar șase săptămâni după ce au început cercetările.

Testarea vaccinului ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare și aprobările ar dura cel puțin un an.

Reprezentanții „Moderna” au declarat la începutul săptămânii că primul lot din noul vaccin contra coronavirusului, numit mRNA-1273, a fost trimis la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID). Primele flacoane ale vaccinului experimental vor fi utilizate într-un studiu de fază 1, planificat în Statele Unite, care implică de obicei testarea unui vaccin la un număr mic de oameni sănătoși.

Directorul NIAID, Anthony Fauci, a declarat că un studiu clinic ar putea începe până la sfârșitul lunii aprilie, fiind primul pas spre punerea la dispoziție a unui vaccin pentru utilizare.

Wall Street Journal, prima publicație care a anunțat realizarea, afirmă că două doze de vaccin vor fi testate pe voluntari pentru a vedea dacă produce un răspuns imunitar care protejează împotriva virusului. Fauci a mai declarat pentru CNN că 45 de persoane vor participa la proces.

Chiar dacă studiul clinic are succes, teste suplimentare și aprobări de reglementare ar fi necesare înainte ca vaccinul să poată fi utilizat pe scară largă.

Anterior, într-un interviu acordat CNN, Fauci a spus că cercetătorii ar putea accelera procesul de aprobare a unui vaccin în urma unui studiu de succes în faza 1, în încercarea de a opri răspândirea virusului. „Dar chiar și atunci când se trece cu o „viteză de urgență”, vaccinul poate fi disponibil pentru utilizare cel puțin un an sau 18 luni”, a mai adăugat el.

Potrivit „Moderna”, vaccinul a fost creat în 42 de zile de la momentul în care compania a obținut informații genetice cu privire la coronavirus. Prin comparație, cercetătorii au avut nevoie de aproximativ 20 de luni pentru a începe testele umane ale vaccinului SARS, un coronavirus mai vechi, potrivit unui document publicat de Fauci.

Articolul original este disponibil pe https://edition.cnn.com/2020/02/25/business/moderna-coronavirus-vaccine/index.html

  
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.