Facebook Twitter

Hudson, Hudson, bumbacul spațial a înflorit!

Genomica este un instrument care poate debloca potențialul nedescoperit al plantelor. În cazul bumbacului, secvențierea genelor poate dezlănțui noi posibilități de dezvoltare a unor soiuri cu fibre mai puternice, cu o mai bună toleranță sau rezistență la secetă. Centrul de cercetări E l HudsonAlpha Genome Sequencing Center (HGSC), axat pe îmbunătățirea genetică a bumbacului, în parteneriat cu Universitatea Clemson și Centrul pentru Avansarea Științei în Spațiu, a lansat un proiect prin care își propune să cultive bumbac în spațiul cosmic.

Obiectivul acestui studiu este de a compara diferențele dintre tulpinile de bumbac cultivate în spațiu cu cele crescute pe Pământ. Cercetătorii HGSC sunt de părere că cultivarea bumbacului cu o gravitație zero îi poate ajuta să identifice și să observe orice modificare a geneticii sau a epigeneticii, pe care le pot folosi pentru a compara cu bumbacul cultivat în condiții normale.

Centrul HGSC este echipat cu instrumente care permit o citire minuțioasă a secvențierii genomice, astfel încât care pot determina diferențe subtile în informațiile genetice detaliate. Prin identificarea acestor schimbări în genomica bumbacului cultivat în diferite locuri și medii, cercetătorii vor putea urmări mecanismele genetice pentru care o cultură dată se poate regenera mai rapid sau de ce poate avea o rezistență mai bună la secetă.

De asemenea, acest lucru poate conduce la găsirea plantelor de bumbac care adoptă mai repede trăsăturile noi. Identificarea acestora poate ajuta oamenii de știință să exploreze motivele genetice care duc la schimbări mai rapide.

Articolul original este disponibil pe https://hudsonalpha.org/researchers-work-toward-incredible-cotton-improvements-through-genetics/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.