Facebook Twitter

Grâul rezistent la secetă oferă producții mai mari cu 22%, iar soia așteaptă aprobarea Chinei

La ultimele recolte, grâul tolerant la secetă creat de compania Bioceres a dat o producție cu până la 22,1% mai mare, conform testelor efectuate pe 395 de hectare. Soia creată cu aceeași tehnologie, HB4, continuă să fie multiplicată, pentru a putea fi comercializată într-un viitor apropiat.

„Beneficiile de performanță în diferite medii au variat de la opt procente până la 22,1 %, comparativ cu loturile comerciale", a anunțat Bioceres.

Deocamdată soiul nu este încă autorizat spre a fi comercializat în Argentina. De fapt, la nivel mondial, nu există nicio țară în care este permisă cultivarea grâului modificat genetic.

„Eco Soy”, care conține, de asemenea, gena HB4, a fost aprobat în schimb, în Argentina, Brazilia, Statele Unite și Paraguay. Conform Bioceres „se așteaptă ca semințele produse să permită plantarea a până la 90.000 de hectare în sezonul de însămânțare din vara viitoare în emisfera sudică, aducând compania mai aproape de comercializarea largă."

După aprobarea în SUA, hibridul soia cu toleranță la secetă va fi lansat în 2020. Pentru ca această variantă să ajungă pe piețele globale, aceasta trebuie să fie aprobată și de China, principalul cumpărător al semințelor oleaginoase din întreaga lume.

Articolul original este disponibil pe https://geneticliteracyproject.org/2020/02/14/drought-tolerant-gmo-wheat-boosts-yields-up-to-22-in-field-trials-while-drought-tolerant-soy-could-launch-in-2020/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.