Facebook Twitter

„FAO are nevoie de o abordare integrată pentru realizarea unei agriculturi durabile”

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a lansat la începutul lunii februarie o nouă publicație intitulată "Agricultura și alimentația durabilă: o abordare integrată", care adună cele mai avansate dovezi privind îmbunătățirea continuă a agriculturii durabile la diferite niveluri. Această carte este una dintre primele lucrări în domeniu care abordează amenințarea iminentă pentru securitatea alimentară durabilă printr-o perspectivă intersectorială, cu contribuții din partea a 78 de experți din diverse universități și organizații din întreaga lume.
    În prezentarea documentului, José Graziano da Silva, directorul general al FAO, a afirmat că "nu putem continua să producem alimente în același mod în care am făcut-o până acum" și că trebuie să "trecem la o abordare mai holistică a durabilității" . Da Silva a subliniat importanța creării unor cadre corecte pentru a aborda provocările generate de schimbările climatice și populația în creștere. El a subliniat, de asemenea, că singura modalitate de a trece spre această direcție este revizuirea legislației în vigoare.
    În discursul său, ținut la Roma, el a afirmat că politicile sunt necesare mai ales pentru a aborda conflictele de interese care apar în mod inevitabil legat de nevoia de schimbare. Referindu-se la necesitatea de a îmbunătăți veniturile și oportunitățile în cadrul și în afara sectorului agricol pentru comunitățile rurale din întreaga lume, în special în țările în curs de dezvoltare, el a remarcat că prea adesea, încercând să introducă noi tehnici în modelele existente, nu se reușește să "se integreze toți actorii și  toate interesele,  și, în același timp, să se poată avansa ".
    Cartea este structurată în 48 de capitole și cinci secțiuni, acoperind subiecte variind de la demografie și sărăcia rurală până la biodiversitate și deficitul de apă, incluzând exemple viabile de creștere a productivității agricole prin integrarea diferitelor sectoare, fără a afecta (ba, dimpotrivă, chiar a face să crească) și capitalul de mediu.
    Potrivit FAO, guvernele, oamenii de știință, societatea civilă și sectorul privat au nevoie de o înțelegere comună a conceptelor, metodelor și strategiilor, care nu ar trebui să se facă în mod izolat, ci printr-o viziune cuprinzătoare a sectoarelor. 
    Noua publicație este adresată factorilor de decizie politică, cercetătorilor în domeniul agriculturii și dezvoltării și profesioniștilor în domeniu, studenților și profesorilor de științe biologice, sociale și agricole.
    Articolul original este disponibil pe http://www.fao.org/news/story/es/item/1179320/icode/
  
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.