Facebook Twitter

ABR are un nou Consiliu Director

 

Comunicat de presă

Bucureşti, 21 martie 2019: In urma adunării generale a membrilor fondatori ai asociației profesionale AGROBIOTECHROM a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole, întrunită ieri, 20 februarie, a fost ales un nou consiliu director, care preia mandatul pentru o perioadă de doi ani. Dna Maria Cîrjă, director de marketing al Corteva Agriscience Divizia de agricultura a DowDupont, a fost aleasă vicepreședinte, iar dnul Andrei Măruțescu, director comunicare și relații publice la Syngenta, va prelua funcția de membru. Dna Mihaela Vasile, director afaceri publice si guvernamentale al companiei Monsanto Romania SRL, parte a Grupului Bayer, va fi în continuare președinte al organizației.

AgroBiotechRom a fost înființată în 2009, iar membrii săi își propun să marcheze un deceniu de activitate printr-o serie de evenimente dedicate și să continue proiectele de comunicare, educaționale și sociale dezvoltate local și internațional în strânsă colaborare cu toate entitățile importante din domeniul agro, pentru a menține vizibilitatea subiectelor legate de rolul inovației în agricultură. Asociația este membră a EuropaBio (Asociația Europeană de Bioindustrie), context în care dorește să așeze din nou, la ceas aniversar, România pe harta Săptămânii Europene a Biotehnologiilor, ce se va desfășura în ultima săptămână a lunii septembrie.

Biotehnologia agricolă, utilizând metode precise pentru ameliorarea unei plante, este una dintre tehnologiile agricole disponibile fermierilor din diverse colțuri ale lumii. Cu ajutorul biotehnologiei agricole se pot îmbunătăți sau dezvolta trăsături specifice dorite culturilor, care devin mai robuste împotriva bolilor, rezistente la anumiți dăunători și erbicide, tolerante la secetă sau mai nutritive. Astfel, fermierii vor obține mai eficient hrană, fibre textile și combustibili, pentru a răspunde nevoilor în creștere ale consumatorilor.

“Evoluţia tehnologiilor agricole poate fi comparată cu dezvoltarea oricărei alte industrii. Lucrăm alături de autorități pentru ca activitatea lanțului alimentar sa fie una continuă și fără blocaje.”, a spus Mihaela Vasile, președintele AgroBiotechRom. “Principalul obiectiv al asociației este de a spori încrederea consumatorilor, explicând care sunt beneficiile tehnologiei. ABR consideră că evaluarea riscurilor bazată pe știință trebuie să stea la baza deciziilor politice”, a concluzionat ea. 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.