EuropaBio susține transparența și durabilitatea în reglementarea lanțurilor de aprovizionare cu alimente

Pe data de 11 aprilie a.c., Organizația Profesională EuropaBio și-a comunicat punctul de vedere referitor la proiectul de regulament al Comisiei Europene pentru creșterea transparenței și a sustenabilității în ceea ce privește evaluarea riscurilor în procesul de aprovizionare a lanțului alimentar.

          John Brennan, secretarul general al EuropaBio, a declarat: "Sectorul nostru susține întărirea conexiunii cu publicul și creșterea încrederii în procesul de evaluare a riscurilor. Transparența și durabilitatea evaluării riscurilor de către UE, inclusiv eficiența, coerența și robustețea acestora, sunt la fel de importante pentru consolidarea încrederii publice și stimularea inovării necesare în agricultură și alimentație. Dorim mai multă transparență atât în regulile de procedură pentru evaluarea riscurilor, cât și din partea Statelor Membre, atunci când vine vorba despre votul acestora corelat cu dovezile științifice care evaluează siguranța produselor ".

Citeşte mai multe

Alliance for Science: Top 15 realizări din 2017 în domeniul editării genomice și al culturilor MG din America Latină

America Latină este o regiune model în domeniul culturilor modificate genetic (GM), Brazilia și Argentina aflându-se pe locul al doilea și, respectiv, pe cel de-al treilea, ca producători mondiali. Paraguay, Uruguay și Bolivia sunt producători majori de soia modificată genetic, iar Chile și Costa Rica sunt importante pentru producția de semințe. Alte națiuni, cum ar fi Columbia și Mexic, au un potențial enorm de dezvoltat dacă vor fi aprobate noile culturi.
    În cursul anului 2017 au fost făcute mai multe progrese în ceea ce privește cercetarea experimentală, aprobările pentru noi culturi comerciale, revizuirile beneficiilor tehnologice și eforturile de eficientizare a cadrelor de reglementare. Cele mai importante 15 progrese înregistrate în regiune în ultimul an au fost:

Citeşte mai multe

Mesajul lui Bill Gates către militanții anti-OMG: „Mă dezamăgiți!”

Bill Gates are un mesaj pentru cei care pledează împotriva organismelor modificate genetic: „Mă dezamăgiți!” 
    Într-o rubrică de tipul „Întrebați-mă orice” din paginile publicației britanice „Business Insider”, Gates a spus nu numai că el consideră alimentele modificate genetic ca fiind "perfect sănătoase", ci că le vede ca pe un instrument promițător într-o gamă mai largă de resurse în lupta pentru reducerea foametei în lume.

Citeşte mai multe

Studiu:„Culturile MG au un mare potențial de piață”

Culturile modificate genetic, cu un conținut crescut de vitamine și/sau minerale au un mare potențial de îmbunătățire a sănătății publice, dar disponibilitatea lor pentru consumatori este încă redusă, ca urmare a opiniei publice negative. Cercetările de la Universitatea din Gent, publicate recent în Nature Biotechnology, au demonstrat că aceste culturi au un potențial de piață promițător.
    În ultimii ani, au fost dezvoltate diferite culturi modificate genetic, cu beneficii pentru sănătate, în care au fost adăugate gene. Exemple notabile sunt orezul îmbogățit cu pro-vitamina A (cunoscută și sub numele de "Golden Rice") și orezul îmbogățit cu folat, dezvoltat la Universitatea din Gent.

Citeşte mai multe

Biotehnologia are un rol important în lupta împotriva foametei !

La începutul lunii februarie, în paginile jurnalului EuropaBio, John Brennan, secretarul general al acestei organizații, a dorit să transmită un mesaj către toți cititorii. În continuare, publicăm varianta în limba română a articolului său:

Citeşte mai multe