Veste antiglonț din mătasea viermilor modificați genetic

 

          Organisme modificate genetic

          Kraig Biocraft Laboratories, care are sediul la Ann Arbor, Michigan, a încheiat, de curând, un contract în valoare de un milion USD cu Pentagonul. Obiectul tranzacției îl reprezintă modificarea genetică a viermilor de mătase, astfel încât aceștia să producă fire precum cele ale păianjenilor.

         "Premisa este destul de simplă – viermi de mătase fac mătase, nu ?”, a spus Jon Rice, șeful de operațiuni al companiei. „În cazul în care viermii de mătase ar putea produce  fire de păianjen – care este una dintre cele mai dure fibre naturale existente – s-ar putea deschide o mulțime de oportunități în procesul de fabricație a produselor textile”, a declarat el

Citeşte mai multe

Fără biotehnologii, Africa va rămâne fără banane

banane modificate genetic

Probabil că există foarte puțini oameni în lume care nu sunt sunt consumatori, măcar ocazionali, de banane. Cu o producție anuală de 145 milioane de tone, în peste 130 de țări, și o valoare economică de 44,1 miliarde de dolari, bananele sunt cea de-a patra cultură alimentară din lume ca importanță.

Citeşte mai multe

Australia nu vrea moratorii asupra culturilor MG

Organisme modificate genetic

Toate moratoriile privind culturile modificate genetic ar trebui să fie scoase din uz, deoarece nu există "nici o justificare" pentru menținerea lor, afirmă un nou raport al unei Comisii speciale a guvernului federal australian. Guvernul fiecărui stat ar trebui să renunțe la puterea  de a impune astfel de moratorii, lăsând reglementarea exclusiv autorității naționale, se mai spune în programul agricol al guvernului federal, recent lansat în dezbatere publică.

Citeşte mai multe

Soia Xtend acceptată pe piața UE

 

download (1)

Agricultorii americani care au cultivat soia Roundup Ready 2 Xtend vor avea acces și pe piața Uniunii Europene. La sfârșitul săptămânii trecute, soia Xtend a obținut aprobarea finală pentru uzul în alimentația umană și cea a animalelor în Uniunea Europeană .

          Xtend cumulează atât toleranța la dicamba, cât și pe cea la glifosat, ceea ce  permite utilizarea ambelor erbicide în soia.

          "Este important să reamintim producătorilor că, în acest moment, nu există încă formule dicamba înregistrate pentru a fi utilizate în culturile de soia Roundup Ready 2 Xtend sau Bollgard II XtendFlex, în S.U.A.", spune Miriam Paris, manager de marketing soia pentru SUA. "Aprobările pentru utilizarea dicamba în culturile de soia sunt în fazele finale de autorizare de către EPA (n.r. autoritatea de mediu din SUA) și sunt așteptate pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei."

          În consecință, agricultorii care intenționează să folosească Xtend trebuie să aștepte aprobarea finală a EPA înainte de a utiliza dicamba.

          Monsanto se pregătește să lanseze semințe ale acestui hibrid pentru  aproximativ 15 milioane de acri (….ha) în 2017.

 

          Articolul original este disponibil la

http://www.agprofessional.com/news/products/xtend-soybeans-finally-gain-eu-import-approval

DuPont Pioneer a lansat o tehnologie revoluționară pentru soia

 

pio1

DuPont Pioneer a anunțat, săptămâna trecută, introducerea în portofoliu a Tehnologiei de Accelerare a Randamentului 4,0 (AYT 4.0). Noua tehnologie permite cercetătorilor DuPont Pioneer să mărească la de peste două ori rata anuală de câștig genetic al soiurilor de soia, care va stimula randamentul potențial al soiei în culturi. Noua tehnologie, va reduce, de asemenea, timpul necesar pentru ca firma să vină cu noi soiuri pe piață.

Citeşte mai multe

Tritordeum, o nouă plantă între cerealele europene

Tritordeum

Luna aceasta, reprezentanţii companiei spaniole  Agrasys au adunat cea de-a doua recoltă de tritordeum în condiţii de câmp.

          Rezultat al încrucişării dintre un grâu dur (Triticum durum) şi un orz sălbatic (Hordeum chilense) originar din Chile şi Argentina, tritordeumul a fost lansat oficial în Europa la sfârşitul anului 2006.

Citeşte mai multe