CRISPR: „Să avem curajul să revoluționăm tehnologia editării genetice !”

CRISPR

          "Este ceva atât de nou, încât nimeni nu știe cum să-i zică, dar practic este o modalitate de a face ajustări chirurgicale ale ADN-ului, în interiorul plantelor, pentru a face modificări care să se traducă în trăsături noi, benefice agricultorilor", spune Kevin Folta, președinte al Departamentului de Științe Horticole de la Universitatea din Florida, în interviul din care am spicuit mai jos.

Citeşte mai multe

Acord de licențiere Monsanto pentru tehnologia CRISPR-Cas

mon-logo-home-callout

 Monsanto  a încheiat cu Broad Institute de la MIT (Massachuttes Institute of Technology) și Harvard University un acord de licențiere la nivel mondial pentru utilizarea tehnologiei de editare a genomului CRISPR-Cas în agricultură. Broad Institute este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și utilizarea în comun a tehnologiei de editare a genomului CRISPR și deține mai multe patente înregistrate în SUA pentru această tehnică. 

Citeşte mai multe

Noul Syngenta Seedcare Institute, inaugurat în Minessota

Syngenta_Logo.svg (1)

La începutul acestei luni, în S.U.A., la Stanton (Minnesota), concernul Syngenta a prezentat noul său centru pentru cercetări în domeniul tratamentului semințelor. Investiția, care a costat aproximativ 20 de milioane USD, este unul dintre cele mai mari laboratoare din acest domeniu, la nivel mondial.

          De cinci ori mai mare decât vechiul laborator, pe a cărui structură a fost dezvoltat, centrul cuprinde, printre altele, laboratoare de testare climatizate, facilități de tratare a semințelor, precum și echipamente de ultimă generație pentru controlul calității.

Citeşte mai multe

Blocada OMG: Adio, știință și tehnologie !

organisme modificate genetic

Sub acest titlu publica The Parliament Magazine, în urmă cu trei săptămâni, articolul semnat de Beat Späth, directorul pentru biotehnologii agricole al EuropaBio.

          În urmă cu trei decenii, oamenii de știință – precum Marc van Montagu, de la Universitatea din Gent – dezvoltau primele organisme modificate genetic. Acum, în ciuda faptului că a contribuit la crearea sa, Europa este cea care a expulzat prima tehnologia ce permite cea mai rapidă dezvoltare din istoria agriculturii.

Citeşte mai multe

Biotehnologiile oferă 500.000 locuri de muncă doar în UE

europabio

Industria biotehnologică contribuie cu peste 30 de miliarde € la economia UE și a creat în jur de 500 000 de locuri de muncă. Acestea sunt concluziile unui nou studiu, lansat astăzi în Parlamentul European, prin EuropaBio, ca parte dintr-o serie de activități prin care în toată Europa se sărbătorește Săptămâna Europeană Biotech.

Citeşte mai multe

Săptămâna Europenă a Biotehnologiilor aniversată în întreaga lume

Comunicat de presă  

 

EuropaBio

26 septembrie 2016  – EuropaBio are plăcerea de a anunța începerea unei noi ediții a Săptămânii Europene a Biotehnologiilor (BiotechWeek). În perioada 26 septembrie și 2 octombrie, în 16 țări europene se vor desfășura peste 100 de activități și evenimente dedicate promovării biotehnologiei și a rezultatelor ei pe cele 4 continente.

Citeşte mai multe