Summary on the Importance of GM Soybeans to the Romanian Livestock Industry Study

The link below will take you to the summary of the study

Summary on the Importance of GM Soybeans to the Romanian Livestock Industry Study

Mutaţiile naturale sunt sursa unor tratamente bio-famaceutice

Există oameni care nu simt durere sau care au oasele mult mai dense în comparaţie cu oamenii de rând. Ambele condiţii au fost cauzate de o anumită combinaţie de mutaţii genetice. Deşi aceste condiţii au efecte negative asupra oamenilor, cercetătorii pot folosi ADN-ul acestor persoane pentru a trata diferite maladii.

De exemplu, folosind ADN-ul unei persoane care are oasele mai dense, oamenii de ştiinţă pot obţine un tratament pentru osteoporoză. Au testat un medicament pe şoareci care au fost trimişi în spaţiu ( unde în mod normal oasele îşi pierd din densitate) şi a avut rezultate bune, şoarecii care au fost trataţi nu au pierdut din densitatea oaselor, în timp ce şoarecii care nu au primit tratament au pierdut din densitate. Acum acest medicament se află în ultimele testări clinice pe oameni şi rezultatele par promiţătoare.

Ingineria genetică a produs un orez care emite mai puţin metan

Cultura orezului produce între 7% şi 17% din metanul produs de oameni la nivel global. Zaharidele produse în timpul fotosintezei ajung în pământ prin rădăcini, unde sunt folosite de microorganismele producătoare de metan.

Chuanxin Sun de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Uppsala alături de colegii lui din China şi Statele Unite au realizat prin inginerie genetică un soi de orez care reţine mai multe zaharuri în plantă. După trei ani de testări în câmp, orezul a crescut bine şi emisiile de metan au scăzut.

Diferenţa cea mai mare s-a văzut pe parcursul verii, când temperaturile înalte favorizează producţia de zaharuri.

Sun crede că schimbările climatice pot fi încetinite reducând producţia de metan a culturilor de orez.

Comisarul european Andriukaitis susţine OMG-urile

Comisarul Andriukaitis a susţinut un discurs, în faţa Comisiei pentru Siguranţă Alimentară, Sănătate Publică şi Mediu, în care a susţinut cazul organismelor modificate genetic în cadrul propunerii care ar permite statelor membre să interzică folosirea OMG-urilor deja aprobate pentru import de UE.

În urmă discursului, EuropaBio, Asociaţia Europeană pentru Bioindustrie, a declarat că este de acord cu declaraţia Comisarului Andriukaitis “interzicerea importului de organisme modificate genetic ar însemnă să eliminăm capacitatea noastră de a produce mâncare”.

Citeşte mai multe

EPA a declarat că glifosatul nu este un disruptor endocrin

Ultimele luni au fost dificile pentru glifosat, fiind clasificat de către IARC ca fiind “probabil cancerigen”. Dar acum s-a primit confirmarea unui aspect pe care îl ştiam cu toţii: glifosatul nu prezintă nici un pericol pentru sistemul endocrin.

Încă din 2009, Agenţia pentru Protecţia Mediului din S.U.A. (EPA) a revizuit toate testele realizate pe câteva erbicide şi pesticide  utilizate pe scară largă, inclusiv pe glifosat, aceste revizuiri făcând parte din Programul de Screening a Disruptorilor Endocrini.

Citeşte mai multe