Biotehnologiile oferă 500.000 locuri de muncă doar în UE

europabio

Industria biotehnologică contribuie cu peste 30 de miliarde € la economia UE și a creat în jur de 500 000 de locuri de muncă. Acestea sunt concluziile unui nou studiu, lansat astăzi în Parlamentul European, prin EuropaBio, ca parte dintr-o serie de activități prin care în toată Europa se sărbătorește Săptămâna Europeană Biotech.

Citeşte mai multe

Săptămâna Europenă a Biotehnologiilor aniversată în întreaga lume

Comunicat de presă  

 

EuropaBio

26 septembrie 2016  – EuropaBio are plăcerea de a anunța începerea unei noi ediții a Săptămânii Europene a Biotehnologiilor (BiotechWeek). În perioada 26 septembrie și 2 octombrie, în 16 țări europene se vor desfășura peste 100 de activități și evenimente dedicate promovării biotehnologiei și a rezultatelor ei pe cele 4 continente.

Citeşte mai multe

Achiziția Monsanto de către Bayer dă aripi cercetării pentru agricultură

 

download

De departe, una dintre cele mai spectaculoase tranzacții ale acestei săptămâni a fost perfectarea acordului de cumpărare a companiei americane Monsanto de către concernul german Bayer. În urma acestei tranzacții, în industria de inputuri pentru agricultură s-a născut un gugant cum n-a mai existat până acum.

Citeşte mai multe

Referendum pe tema combaterii Zika cu țânțari MG

Mygga1 (1)

 

          Virusul Zika, transmis prin mușcătura femelei țânțarului Aedes aegypti, inflamează spiritele și în Florida, S.U.A. Până la jumătatea lunii august, în statul american fuseseră raportate 33 de cazuri de infestare cu Zika, la persoane care nu au călătorit în zonele considerate ca focare de infecție. Administrația Federală a Alimentelor și Medicamentelor a SUA a aprobat un set de măsuri pentru combaterea focarului de infecție din Florida. Dar o organizație din Florida Keys a obținut blocarea acestor măsuri, printr-o hotărâre judecătorească. Problema urmează să fie tranșată printr-un referendum.

Citeşte mai multe

Avocatul European al Poporului este tranșant: amânarea deciziilor privind OMG-urile este proastă administrare

         organisme modificate genetic

          Avocatul poporului al UE, Emily O'Reilly a decis că neautorizarea de către Comisie a produselor modificate genetic pentru produse alimentare și hrana  animalelor într-un termen rezonabil a constituit o administrare defectuoasă. Conform declarațiilor acesteia, Comisia este obligată de cadrul juridic convenit în mod democratic pentru organismele modificate genetic (OMG-uri), precum și de Carta drepturilor fundamentale să autorizeze produsele sigure modificate genetic pentru import. Prin decizia ei, Emily O'Reilly a recunoscut că obstacolele politice nu pot justifica administrarea defectuoasă și a solicitat Comisiei să se conformeze obligațiilor sale legale.

Citeşte mai multe

Veste antiglonț din mătasea viermilor modificați genetic

 

          Organisme modificate genetic

          Kraig Biocraft Laboratories, care are sediul la Ann Arbor, Michigan, a încheiat, de curând, un contract în valoare de un milion USD cu Pentagonul. Obiectul tranzacției îl reprezintă modificarea genetică a viermilor de mătase, astfel încât aceștia să producă fire precum cele ale păianjenilor.

         "Premisa este destul de simplă – viermi de mătase fac mătase, nu ?”, a spus Jon Rice, șeful de operațiuni al companiei. „În cazul în care viermii de mătase ar putea produce  fire de păianjen – care este una dintre cele mai dure fibre naturale existente – s-ar putea deschide o mulțime de oportunități în procesul de fabricație a produselor textile”, a declarat el

Citeşte mai multe