Pioneer

 

Pioneer Hi-Bred InternationalInc, membră DuPont, înfiinţată în 1926 în Des Moines, Iowa, reprezintă o combinaţie unică de civilizaţii diferite, experienţă şi cunoştinţe acumulate din toate ţările în care activează. Pioneer si DuPont oferă o avansată tehnologie genetică a plantelor in 70 de ţări.
Ţelul DuPont este acela de a fi cea mai dinamica companie de stiinţă din lume, angajată la o creştere durabilă a valorii societăţii şi a acţiunilor acesteia prin aplicarea ştiinţei. Noi credem ca utilizarea biotehnologiei prezintă importante oportunităţi, care trebuiesc explorate şi dezvoltate pentru a indentifica acele condiţii de siguranţă si viabile d.p.d.v. comercial, vor aduce beneficii considerabile pentru societate. Biotehnologia poate aduce beneficii in multe ramuri ale industriei printre care şi industria agroalimentara, energetică, chimică şi electronică.

Prin înfiinţarea în anul 1993 a subsidiarei Pioneer Hi-Bred Seeds Agro SRL în România, unul din obiectivele majore stabilite, a fost acela de a produce şi furniza fermierilor români sămânţă de calitate.

 

În cadrul Centrului de Cercetare se desfăşoară programul de testare ecologică a hibrizilor experimentali de floarea soarelui şi porumb, precum şi programul de ameliorare a florii soarelui, care are ca principal obiectiv lansarea pe piaţă a hibrizilor de floare soarelui pentru zonele de cultură din România, precum şi din Rusia, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru.

 

Pioneer a contribuit semnificativ la elaborarea şi implementarea diferitelor metode tehnologice în producerea de seminţe – interplanting, squeezing, etc – cu scopul de a creşte eficienţa eforturilor şi input-urilor pentru realizarea unor recolte deosebite din punct de vedere cantitativ şi calitativ. La obţinerea acestor rezultate un element foarte important îl constituie valoarea materialului genetic – liniile consangvinizate ce sunt de departe cele mai bune din lume sub aspectul purităţii, plasticităţii şi potenţialului productiv. Pentru menţinerea acestor caracteristici, Pioneer investeşte sume foarte mari în cercetare – ameliorare, având sprijinul unui numar foarte mare de cercetători din toate colţurile lumii.

 

Ne străduim să producem cele mai bune produse pe piaţa seminţelor. Angajamentul nostru către calitate înseamnă să ascultăm clienţii, partenerii noştri şi să înţelegem solicitările lor faţă de produsele şi serviciile noastre. Răspundem prompt, sigur şi la timp pentru a dezvolta cerinţele şi aşteptările lor, acest lucru ajută la o continuă îmbunătăţire a activităţii.

http://www.pioneer.com/romania/