Monsanto

Istoric Monsanto Romania

Acum 104 de ani  în State Unite ale Americii, se înfiinţa Monsanto Chemical Works in St. Louis Missouri, cu scopul de a crea produse pentru industria alimentară şi farmaceutică. Primul produs al firmei Monsanto Chemical este Zaharina.  Producţia este vândută integral unei firme din Georgia numită … Coca Cola.
Monsanto Chemical începe fabricarea aspirinei, devenind cel mai mare producator american de aspirină. De asemenea, devine şi un important producător de cofeină şi vanilin. Astăzi, în Monsanto sunt 2 mari divizii: producerea şi comercializarea seminţelor şi cea a erbicidelor. Monsanto produce cel mai vândut erbicid pe plan mondial – ROUNDUP.
Monsanto este prima companie din lume care instalează sisteme IBM pentru procesarea datelor. De asemenea, participă la lansarea pe piaţă a primei maşini Corvette cu caroserie din fibră de sticlă, obţinută din substanţe sintetizate de către Monsanto.
În România, Monsanto îşi deschide porţile în 1975, când a fost inaugurat prima reprezentanţă tehnică din România. În 1996, se deschide prima sucursală Monsanto în România. Compania începe să fie prezentă ca entitate locală. Vânzările de Guardian, Harness şi Guardian extra cresc foarte mult.

1996 – 1997 – Monsanto cumpără mai multe companii producătoare de seminte, intrând pe o piaţă noua.
1997 – Începe comercializarea de seminţe în România – porumb şi floarea soarelui
1998 – Este comercializată întrega gama de seminţe din portofoliu: porumb, floarea soarelui şi soia.
1998 – Se înfiinţează departamentul de producţie de sămânţă. Sunt produse primele seminţe certificate Monsanto, în România.
1999 – Incep exporturile de sământă certificată. Fermierii parteneri in producerea de sământă sunt sprijiniti cu echipamente specifice. Se lansează tehnologia Soia Roundup Ready, prima cultura GMO in România.
2003 – Intreg portofoliul de seminţe este comercializat sub marca Dekalb. Monsanto devine cel mai mare exportator de sământă certificată din România.
2008 – Se deschide official Statia de procesare seminţe de la Sineşti.

http://www.monsanto.ro