Facebook Twitter

Biotehnologia obtine adidasi din mătase de păianjen

Adidas a prezentat primul pantof de curse din lume realizat din fibre de mătase produse prin recombinare genetica.

          Este vorba despre un material cu 15% mai ușor decât dacă ar fi produs din fibre sintetice, dar 100% biodegradabil. Construit din fibră Biosteel biologic, pantoful prototip Adidas Futurecraft Biofabric este realizat din cel mai puternic material complet natural disponibil, a declarat un reprezentant Adidas la Conferința „Biofabricate” din New York City. Adidas a anunțat un parteneriat pe termen lung cu compania germană de biotehnologie AmSilk, dezvoltatorul procesului de producție biosteel.

"Într-un an de inovații total revoluționare, încheierea unui parteneriat AmSilk - ca și crearea pantofului Futurecraft Biofabric - este încă un pas în angajamentul nostru de a redefini industria de echipament sportiv", a declarat James Carnes, unul dintre managerii Departamentului de strategii de la Adidas. Jens Klein, CEO al AmSilk, a adăugat: "Pantofii sunt primul produs din lume realizat dintr-un material de înaltă performanță din biopolimeri identici mătasea naturala."

          Fondată în 2008, ca un spin-off al Universității Tehnice din München, AmSilk a reușit în 2013 să producă în laborator un fir identic cu mătasea de păianjen. Proteina de mătase în sine a fost produsă prin recombinarea genomului unor bacterii E. Coli cu creștere rapidă, congelate uscat și solubilizate astfel încât să țeasă un "multifilament" fără sfârșit.

 

Articolul original este disponibil pe http://european-biotechnology.com/up-to-date/news-and-stories/news/running-made-by-biotech.html 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.