Facebook Twitter

EVOGENE ANUNȚĂ DESCOPERIREA REVOLUȚIONARĂ DE NOI GENE MICROBIENE CU PROPRIETĂȚI INSECTICIDE, CARE VOR DIMINUA UTILIZAREA PESTICIDELOR CHIMICE

Genele alese vor fi validate in cadrul unui test amplu ce va incerca sa dovedeasca eficienta lor impotriva daunatorilor. Primul set de gene cu propietati insecticide care vor intra in teste vor fi validate in raport cu insectele din familia Coleoptera si Lepidoptera. Aceste familii de insecte includ unii dintre cei mai devastatori daunatori pentru culturile de porumb.

Atunci cand sunt introduse in genomul plantei de interes, genele descoperite, prin proprietatile lor insecticide, ofera protectie impotriva unui anumit numar de daunatori. In acest moment, cele mai multe dintre aceste produse insecticide sunt bazate pe gene microbiene derivate de la un anumit tip de bacterie, numita Bacillus thuringiensis (Bt), la care insectele au devenit rezistente de-a lungul anilor. Urmatoarea generatie de produse insecticide se vor baza, cel mai probabil, pe descoperirea genelor microbiene care nu sunt derivate din bacterii Bt.

Avand un fond genetic microbian atat de mare, existand sute de milioane de potentiale gene care pot constitui baza unor viitoare produse de control al insectelor, totul va depinde de compilarea cantitatii imense de date relevante si analizarea lor.

Cititi mai mult in www.agprofessional.com 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.