Facebook Twitter

Și Rusia vrea să dezvolte culturi editate genetic!

Într-un moment când nimeni nu se aștepta, Rusia a anunțat că a alocat importante resurse pentru dezvoltarea a noi tehnici de reproducere și amelioarare. Conform informațiilor de la Academia de Științe din Rusia (RAS), obiectivele unei investiții de 1,7 miliarde USD constă în dezvoltarea a zece soiuri noi de plante și animale editate genetic până la sfârșitul lui 2020. Urmează apoi un alt set de 20 de organisme editate genetic până în 2027.

Scopul principal al proiectului este de a dezvolta noi soiuri rezistente la boli în plantele de cultură precum orzul, sfecla de zahăr, grâul și cartoful.

Alexey Kochetov, director al Filialei Siberiene a Institutului de Citologie și Genetică al Academiei Ruse (RAS) din Novosibirsk, a lăudat acest efort subliniind că cercetarea a fost „subfinanțată cronic” de zeci de ani. Programul de cercetare sugerează, de asemenea, că produsele editate genetic vor fi scoase de sub incidența unei legi adoptate în 2016, care interzice cultivarea plantelor modificate genetic în Rusia, cu excepția utilizării pentru cercetări.

Geneticianul molecular Konstantin Severinov, care a ajutat la dezvoltarea programului de cercetare, subliniază importanța tehnologiei CRISPR pentru a face Rusia mai puțin dependentă de culturile importate și susține: „În ciuda faptului că se consideră un coș de pâine, Rusia este foarte dependentă de importuri când vine vorba de soiuri de cultură de elită, așa că guvernul a decis că trebuie făcut ceva. Din fericire, câțiva membri ai RAS au reușit să demonstreze că CRISPRCas9 este un lucru bun ”.

Articolul integral este disponibil pe https://nacikgoz.blogactiv.eu/2019/06/24/russias-great-investment-in-genetics-and-breeding/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.